Versoepelingen bieden ruimte voor herfstfestival op 2 en 3 oktober


Vier met Roots de herfst op de Bosweide van Stadspark Berg & Bos

De recent aangekondigde versoepelingen op de coronamaatregelen per zaterdag 25 september pakken positief uit voor de organisatie van Roots in the Woods. Waar in eerste instantie werd gekozen voor een systeem met tickets en 1,5 meter regels, grijpt de organisatie de versoepelingen aan om de tickets voor toegang los te laten. Op vertoon van de corona-check-app zijn bezoekers welkom om te genieten van de gezellige sfeer, muziek, lekker eten en drinken en de komst van de herfst.

 

Ook laat de organisatie het kopen van een theaterticket los en maakt de voorstellingen vrij toegankelijk. ‘We zijn super blij dat we dit kunnen doen. Iedereen snakt er naar om gezellig bij elkaar te zijn en dat willen we hiermee maximaal mogelijk maken’, aldus de organisatie. Voor het speciale ‘Lokale Kost’ menu, met streekchef en fermentatiegoeroe Christian Weij, moet nog wel een kaartje worden gekocht. Tickets voor volwassenen en kinderen zijn verkrijgbaar via rootsinthewoods.nl.

Op zaterdag 2 oktober speelt ’s middags de theatervoorstelling ‘Life of Mahteo’. In deze voorstelling gaan muziek en verhaal hand in hand. Een 4-koppige band met saxofoon, gitaar, bas en percussie brengt je voorbij scènes uit het kleurrijke Afrika waarbij de geluiden en ritmes het voorstellingsvermogen van luisteraars van alle leeftijden weten te prikkelen. Verhalenverteller Hans Platenkamp versterkt deze ervaring door op een levendige wijze over het avontuur van Matheo te vertellen waarbij een leuke interactie tussen de band, verteller en het publiek ontstaat.

Op zondag 3 oktober zijn er maar liefst 2 theatervoorstellingen in het Bostheater, namelijk Robbie & Roef en Lejo. Robbie en Roef zijn een tweeling. Mensen met oude ogen zien dat meestal niet zo goed, maar voor de tweeling is hier geen twijfel over. Ze hebben dezelfde kleding, een geheime groet, kunnen alle twee goed fantaseren, vinden dezelfde dingen leuk en ze hebben hun eigen taal. Maar is bij tweelingen echt altijd alles hetzelfde? Op hun nieuwe avontuur trotseren ze samen voor het eerst gevaarlijke plekken zoals de leeuwentuin en het superbloedhete Saharazand. Maar de tweeling maakt ook voor het eerste kennis met elkaars verschillen.

Lejo is het beroemde poppetje met die oogjes van Sesamstraat. Hij komt naar Apeldoorn met een bonte stoet vrienden: een koe met een eetprobleem, een blaffende buldog en een stuntelige tapdanser. Zie je de fladderende vogels, het schattige kinderkoortje en de inktvis die elegant door het theater zweeft? Je vergeet acuut dat je naar blote handen en houten ogen zit te kijken. Verfrissend eenvoudig en o zo expressief. Na afloop kunnen de kinderen zelf Lejo-oogjes knutselen.

Voor wie van lekker en bijzonder eten houdt presenteert Roots in the Woods ‘Lokale Kost’, in samenwerking met Christian Weij. Christian is fermentatie deskundige, food designer, pop-up chef, oprichter van Smaakpark, schrijver en meer! Speciaal voor Roots presenteert hij onder de noemer ‘Lokale Kost’ een 3 gangen menu dat zowel als lunch of als diner geschikt is. Laagdrempelig en innovatief, een echte festivalburger Christian style, gefermenteerde frieten, een mooi voor- en nagerechtje. Laat het je smaken! De setting is natuurlijk en prachtig, lekker relaxed op z'n Roots'. Fijne achtergrond deuntjes, brandende vuurtjes, fijn in de natuur, het kan nog net even! Koop je ticket via de website.

Hetzelfde gezellige terrein dient op de zaterdag als start- en finishlocatie voor de gravelrit ‘Routes in the Woods’. Een avontuurlijke rit van 85 of 125 kilometer over onverharde paden, dwars over de Veluwe en langs de mooiste plekjes. Bij terugkomst staat er voor de gravelaars een lekker speciaalbiertje en een hamburger klaar. De tocht wordt georganiseerd door Libéma Profcycling. Tickets zijn te bestellen via routesinthewoods.nl en via de Roots in the Woods website.